fbpx
bekeken: 687 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

VDL Nedcar toch winstgevend in H1

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 4 september 2020, 16:56

Leestijd: < 1 minuut

De autoassemblage voor de BMW Group door VDL Nedcar is in het eerste halfjaar winstgevend geweest, ondanks een omzet die daalde van 1620 miljoen euro in 2019 tot 903 miljoen euro.

Dat meldt VDL Groep bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers. Ook de groep als geheel wist het eerste halfjaar van 2020 winstgevend af te sluiten. De omzet nam met 32 procent af tot 2,0 miljard euro. De winst daalde van 76 miljoen euro vorig jaar naar 25 miljoen euro nu.

Autoassemblage

Het verhaal is bekend: de uitbraak van het coronacrisis heeft grote gevolgen gehad voor autofabrieken als die van VDL Nedcar. De fabrieken moesten zes weken dicht. Inmiddels is de productie weer opgestart, maar het is duidelijk dat ook VDL Nedcar lijdt onder de afgenomen vraag naar nieuwe auto’s.

VDL meldt dat het hierdoor het additionele BMW-model niet zal gaan bouwen waarover in 2019 met de BMW Group nog een contract was overeengekomen. VDL Nedcar is wel met BMW in gesprek om te zien of mogelijk andere modellen in Born gebouwd kunnen worden. Inmiddels heeft VDL Nedcar al meer dan 800.000 auto’s voor BMW gebouwd.

Ondertussen zijn er gesprekken met potentiële nieuwe opdrachtgevers die auto’s willen laten bouwen in Born.

Import/export personenauto’s…Glasurit lanceert basislaklijn…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties