bekeken: 3561 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

VEAM opent in Hoogeveen negende vestiging

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 2 november 2017, 09:13

Leestijd: 2 minuten

“We hebben absoluut de ambitie om met onze grossiersgroep VEAM verder te groeien. In ons bewerkingsgebied – Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel – is er nog ruimte voor een aantal extra VEAM-vestigingen”, stelde directeur Berend Althof bij de opening van de negende vestiging van Fource-grossier VEAM uit Heerenveen.

“Met de opening van deze negende VEAM-vestiging in Hoogeveen is de eerste stap naar verdere groei gezet”, benadrukte Althof. “Zonder een concreet jaartal te noemen ligt het doel voor de middellange termijn in ieder geval op een twaalftal vestigingen”, zo vertelde Althof.

De negende vestiging is voor VEAM ook een bijzondere. Hoogeveen is van oudsher een autostad en -regio. Naast autohandel en de nodige merkdealers zijn hier juist ook veel universele autobedrijven aanwezig. “Deze VEAM-vestiging ligt dan ook in het hart van de Noord-Nederlandse autoregio. Daarnaast is deze vestiging onderdeel van het 7500 vierkante meter grote Fource-regiomagazijn. Dat telt bovendien ook nog eens drie verdiepingen. Dit Hoogeveense regiomagazijn is één van de drie centrale APL-magazijnen van Fource. Dit alles betekent dat wij met dit filiaal onze klanten een maximaal hoge beschikbaarheid kunnen garanderen.”

Slagroomtaart

Doel van VEAM is om door te groeien naar een strategische voorraad van ongeveer 100.000 sku’s. Nu zijn dat er ongeveer 80.000, waarvan bijna 8500 banden. “Beschikbaarheid is onze grootste kracht en zelfs een concurrentievoordeel. Met onze bezorgroutes, we komen vijf maal per dag bij de klant langs, grijpt het autobedrijf nooit mis. We vergroten daarmee ook de concurrentiekracht van het betreffende autobedrijf.”

Voor iedere grossiersgroep is het ondersteunen van werkplaatsconcepten een must. Althof: “We zijn meer dan actief met het inventariseren en werven van potentiële deelnemers voor het werkplaatsconcept Vakgarage. Daar zit momenteel zelfs een speciaal team op. Uiteraard zijn we druk doende om VEAM Hoogeveen op de kaart te zetten. De komende weken krijgen alle potentiële klanten een mailing. Daarin stellen we onder meer de medewerkers van de vestiging voor. Verder vragen we om een koppeling van het autobedrijf met ons bestelsysteem. In ruil daarvoor komen we nader kennismaken en nemen we tevens een prachtige slagroomtaart mee. Diverse productacties zijn in ontwikkeling en, heel belangrijk, we willen onze klanten graag deel laten uit maken van ons Facebook- en Linkedin-netwerk. B-to-b communiceren via social media is iets wat momenteel erg hard gaat in de autobranche.”

Tags: , , , ,

Autoprofijt verwelkomt 200ste…Rechtszaak 650 VW-dealers in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties