fbpx
bekeken: 633 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Verliezen TomTom lopen op

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 14 oktober 2020, 15:20

Leestijd: < 1 minuut

De omzet van TomTom is in het derde kwartaal uitgekomen op 148 miljoen euro. Dat is 10 procent minder dan de 164 miljoen euro in het derde kwartaal vorig jaar. Over drie kwartalen bedraagt de omzet 403 miljoen euro, wat 26 procent minder is dan over dezelfde periode vorig jaar. Wel is de omzet in het derde kwartaal van dit jaar gegroeid ten opzichte van het tweede kwartaal.

Dat maakt de navigatie- en locatiespecialist bekend. Onderaan de streep zijn de activiteiten van TomTom nog altijd verliesgevend: 67 miljoen euro in het derde kwartaal en 62 miljoen euro in het tweede kwartaal. Voor Q1-Q3 leidt dat tot een verlies van 192 miljoen euro, waar vorig jaar na drie kwartalen nog 702 miljoen euro winst werd gemaakt, dankzij de verkoop van de Telematics-afdeling aan Bridgestone, begin 2019.

Uber

Ondanks de tegenvallende resultaten is ceo Harold Goddijn positief over de ontwikkelingen op de automotive markt. “We zijn met name verheugd over de uitbreiding van onze overeenkomst met Uber, waar we zowel kaarten als verkeersinformatie voor leveren. Uber zal bovendien een partner worden bij het maken van kaarten, waarmee onze samenwerking zich verdiept en waardoor ons kaartenecosysteem zal verbeteren.”

Focwa start online…Automotive Carrièredag…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties