bekeken: 3466 x
Waardeer dit artikel:
553 votes, average: 2,59 out of 5553 votes, average: 2,59 out of 5553 votes, average: 2,59 out of 5553 votes, average: 2,59 out of 5553 votes, average: 2,59 out of 5
(2,59)
(Inloggen is vereist)

Vervuiler betaalt in nieuwe belastingplannen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 4 september 2014, 07:34

Leestijd: 1 minuut

Bezitters van vervuilende auto’s gaan in de toekomst meer belasting betalen. Ook de bijtelling voor auto’s van de zaak wordt strenger. Dat zijn enkele punten uit de belastingplannen die op Prinsjesdag bekend worden gemaakt maar nu al bij de NOS liggen.

De bpm, de aanschafbelasting, wordt nu bepaald door de CO2-uitstoot. In de praktijk blijkt dat veel autobezitters een lage bpm betalen, terwijl de auto toch behoorlijk vervuilend is. Dat scheelt de overheid veel belastinginkomsten.

Het systeem van bijtelling, de belasting die je betaalt voor een auto van de zaak, gaat ook veranderen. Er zijn nu te veel tarieven voor verschillende soorten zuinige auto’s. In de praktijk zijn die auto’s vaak minder zuinig dan de fabrikant belooft, terwijl er wel veel belastingkorting op wordt gegeven. Er komt een veel strenger systeem van bijtelling voor in de plaats. Het is de bedoeling dat de maatregelen ingaan in 2016.

Tags: , , , ,

Volle asbak grootste ergenis…Nederlander wil voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties