bekeken: 2399 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,70)

Visteon verkoopt aircodivisie aan Hankook

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 22 december 2014, 08:40

Leestijd: < 1 minuut

Onderdelenfabrikant Visteon verkoopt haar in Korea gevestigde aircodivisie voor ruim drie miljard euro aan een samenwerkingsverband van bandenfabrikant Hankook en de private equity specialist Hahn and Co.

Visteon, dat zich in 2000 afsplitste van Ford Motor Corporation, verkoopt de airco- en clima-activiteiten (een joint venture waarvan Visteon zeventig procent van de aandelen bezit) voor ruim drie miljard euro. Visteon heeft overigens een omzet van ruim zeven miljard euro.

De reden van de verkoop is dat Visteon zich meer wil gaan richten op meer high tech activiteiten, namelijk elektronische systemen, componenten en de ontwikkeling en productie van systemen voor de connected car en de hoog autonome auto.Visteon heeft in daarom al een automobiele cloudservice ontwikkeld en lanceert binnenkort haar Smartcore Cockpit Control-concept.

Overigens lijkt het erop dat ook andere grote onderdelenfabrikanten zich beraden op het ‘afstoten’ van de productie van low tech producten en systemen. Zij willen deze inruilen voor de ontwikkeling en productie van met name systemen en services voor de online verbonden auto.

Tags: , , , ,

Sator neemt weer grossiers…Kwart ondernemingen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties