fbpx
bekeken: 815 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Vlaamse aanbieder Electricea ook in Nederland

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 20 mei 2020, 09:12

Leestijd: < 1 minuut

Electricea, de van oorsprong West-Vlaamse aanbieder van laadoplossingen voor elektrische voertuigen, breidt zijn producten en diensten uit. Ook wordt het bedrijf actief in de rest van België én in Nederland. Met het oog op deze groeiambitie zijn onlangs twee specialisten aangetrokken.

Electricea werd in 2019 opgericht door Caroline en Jean-Philippe Herman, van het gelijknamige bedrijf Herman Autoparts. Hoewel Electricea vorig jaar van start ging als leverancier van laadstations en laadpassen, zagen broer en zus Herman sterke groeikansen op de volgens hen veel bredere EV-markt.

Thuisopslag

Op beider verzoek bracht technisch expert Dirk Vancauwenberghe het potentieel van thuisopslag in kaart. Om de gewenste expansie te kunnen realiseren, trok Electricea Sven Van Malder en Roel Keunen aan voor respectievelijk de Belgische en Nederlandse markt. Beide salesmanagers stonden mede aan de wieg van het EV-concept Moobi. Tevens zijn ze gesprekspartner voor nieuwe automerken die hun EV-modellen willen introduceren in de Benelux.

Electricea wil importeurs, merkdealers, netwerken van garageconcepten en onafhankelijke garagisten begeleiden bij hun keuzes inzake elektrische mobiliteit. Dat kan een eigen laadstation zijn of de verkoop van laadstations aan EV-rijders, maar ook advies en training bij de introductie van een vol-elektrische auto. Technische training voor service en onderhoud behoort eveneens tot de mogelijkheden. Alles wordt afgestemd op de wensen en behoeften van het garagebedrijf.

Kennissessies

Het productengamma wordt op korte termijn uitgebreid. Behalve in laadstations en -passen wil Electricea ook gaan voorzien in energiemanagement, inclusief energieopwekking en -opslag. Daarnaast is het team in te huren voor kennissessies, advies en trainingen.

Tags: , , , , , ,

Opel stunt met…The E-Cube has landed
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties