bekeken: 288 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

VOC: al 200 BBL-plekken schadeherstel/spuiten

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 11 november 2019, 15:41

Leestijd: < 1 minuut

Ruim tweehonderd leerlingen zijn tot nu toe gestart met het praktijkonderwijsprogramma van Stichting Carrosseriebedrijf (VOC) en de ROC’s Noorderpoort, Midden Nederland en het Summa College. Dat meldt de VOC.

Doel van het initiatief en de spreiding over drie ROC’s is om de afstemming tussen theorie en praktijk te bevorderen. Door het intensieve BBL-programma is volgens VOC een leerling sneller in staat om de leerstof toe te passen, met als (dringend gewenst) gevolg: een verbeterde inzetbaarheid binnen de carrosseriebranche.

Praktijk

Genoemde ROC’s zijn verdeeld over noord-, midden- en oost-Nederland. Groot voordeel van het praktijkonderwijsprogramma is dat de BBL-leerlingen ’s morgens de theorie volgen bij het ROC en in veel gevallen aansluitend de kennis direct in de praktijk kunnen brengen in de werkplaats bij VOC. Behalve een betere aansluiting levert de benadering ook productieve dagen op. “Het is een vak dat je niet alleen uit de boeken leert”, beaamt Martijn Groenewold, chef spuiterij bij Koops Autoschade in Borger (en leermeester van een leerling Autospuiten). “Je moet het met je handen doen en dan is praktijkervaring heel belangrijk.”

Echte doeners

Eigenaar Berry Bottram van Autoschade Bottram in Bergeijk ziet leerlingen van tegenwoordig als echte doeners, die graag de daad bij het woord voegen. “Daarom is het praktijkonderwijsprogramma zoals dat aangeboden wordt door VOC/ROC een schot in de roos. Als een leerling bij ons in het bedrijf aan het werk is, komt hij ook met vragen die hij opgestoken heeft in de theorie- of praktijkles. Hij is dus duidelijk bezig om zich te ontwikkelen.”

Aantrekkingskracht

Marieke Post, communicatieadviseur bij VOC, zegt dat het praktijkonderwijsprogramma mogelijk nog bredere navolging krijgt. “We zijn in gesprek met diverse andere ROC’s. Blijkbaar heeft ons programma een sterke aantrekkingskracht. Leerlingen vragen zelf aan werkgevers of ze eraan mee mogen doen. Mocht trouwens iemand een nieuwe werkgever krijgen, dan kan het contract daar worden voortgezet.”

Tweede editie Automotive Expo…Summa exclusief importeur…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties