fbpx
bekeken: 3204 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,59)

VOC investeert in diagnoseapparatuur

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 22 februari 2012, 08:41

Leestijd: < 1 minuut

De Vakopleiding Carrosseriebedrijf (VOC) heeft haar equipmentlijn voor de opleidingen tot Autoschadetechnicus (AST) uitgebreid. Tot nu toe werden tijdens de opleidingen losse diagnosetesters ingezet van onder andere Launch, Hella Gutmann, Texa en Multidiag. Daar zijn nu diagnosewerkstations van Actia en Würth aan toegevoegd.

De vaste locaties in Sassenheim, Nieuwegein, Assen en Best hebben zo’n vast diagnosewerkstation gekregen. Het voordeel hiervan is dat deze diagnosetesters op dezelfde laptop werken. Dit kan eventueel in de toekomst uitgebreid worden met diagnosesystemen van andere merken. Op deze laptop is het ook mogelijk om alle beschikbare voertuiginformatie op te vragen. Aan de laptop is een tweede beeldscherm gekoppeld, zodat alle deelnemers de handelingen van de trainer goed kunnen volgen.

Voor de opleiding worden momenteel twaalf schadevoertuigen ingezet, die rouleren over de verschillende VOC-centra. Deelnemers maken zo naast de vele verschillende diagnosetesters ook kennis met verschillende voertuigsystemen. De opleider heeft recent haar 250ste deelnemer aan de opleiding tot autoschadetechnicus verwelkomd.

Tags: , , , ,

Investeren in een tweede huisFocwa-voorzitter Harry Bekkers…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties