bekeken: 1420 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Volkswagen ceo Müller is Diesel-Judas

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 18 december 2017, 09:19

Leestijd: 1 minuut

Volkswagen-ceo Matthias Müller kan niets goed meer doen. Na het dieselschandaal, dat niet alleen voor Duitsland een drama was maar voor de gehele automobielindustrie, kreeg hij afgelopen weekeinde de nationale politiek over zich heen.

Aanleiding was Müllers aankondiging, enkele dagen terug in een interview met Duitse Handelsblatt, van het einde van het dieseltijdperk. De industrie zou af moeten zien van verdere investeringen in diesel en beginnen aan de overstap naar elektrische mobiliteit.

Enorme dreun

Als eerste veegde de voorzitter van de Duitse politieke partij FDP de vloer aan met Müller. Hij betitelde hem als “Diesel-Judas”. Ook Ilse Aigner, minister van Economische Zaken van de deelstaat Beieren, gaf enorm af op de VW-topman. Zij ziet een enorme dreun aankomen voor de automobielindustrie. Uit studies van haar ministerie zou blijken dat omschakeling naar elektrische mobiliteit leidt tot een grote vernietiging van banen: bij (onderdelen)fabrikanten, in de reparatie- en onderhoudssector en de revisie- en remanbranche. Aigner kent de auto-industrie van binnenuit en heeft een goede relatie met BMW. Zij stelde dat moet worden ingezet op het milieuvriendelijker maken van de dieseltechnologie. Daarbij kreeg zij steun van bondskanselier Merkel.

Niets te vrezen

Wat van dit alles te denken? Dat elektrisch rijden er heus wel zal komen. Maar dat de tankstations en de reparatie- en onderhoudssector voorlopig nog even niets te vrezen hebben, nu de Duitse politiek de directe support voor elektrisch rijden kennelijk flink afzwakt – en zelfs een (weliswaar enigszins ‘dubieuze’) wegbereider voor elektrische mobiliteit betitelt als Diesel-Judas.

 

Tags: , ,

Tesla 3 verbruikt 2,27 liter…Werktijdverkorting bij Opel:…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties