bekeken: 1909 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,64)

Volkswagen krijgt extra tijd om dieselgate op te lossen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 25 maart 2016, 10:59

Leestijd: < 1 minuut

Volkswagen heeft in de VS bijna een maand uitstel gekregen om een afdoende oplossing te bieden voor de softwaremanipulatie van 600.000 diesels. Eigenlijk verstreek de termijn gisteren al.

Op zijn laatst op 21 april moeten de Duitsers een voorstel op tafel leggen. Het Amerikaanse Gerechtshof vindt de vorderingen die de fabrikant de afgelopen tijd heeft bereikt voldoende potentie bieden. Het gaat de komende weken om hobbels van technische aard die Volkswagen moet nemen.

Het autoconcern kwam vorig jaar in opspraak toen bleek dat software was bewerkt om in testsituaties gunstiger uitstootwaarden te bereiken dan bij regulier gebruik op de openbare weg. Daarnaast kampt VW met ‘gewone’ problemen. Een mondiale recall werd gisteren aangekondigd voor 800.000 exemplaren van de VW Touareg en Porsche Cayenne. Het gaat om een borging bij de pedalen die los zou kunnen komen. In Nederland betreft het volgens Pon 700 Touaregs en meer dan 3700 Porsches. Eerder deze week riep Volkswagen 177.000 Passats terug in verband met potentiële uitval van de motor als gevolg van elektriciteitsstoring.

Tags: , ,

Marc van Eijl branchemanager…Veiling voor schadevrije jaren…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties