fbpx
bekeken: 985 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Volkswagen verzekert zich van batterijen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 14 november 2018, 08:55

Leestijd: < 1 minuut

Autofabrikant Volkswagen heeft met het Zuid-Koreaanse SKI (SK Innovation), een overeenkomst gesloten voor de toelevering van batterijen. Ze zijn bestemd voor de geplande modellenreeks van elektrische auto’s binnen de totale merkenportfolio.

Volkswagen kondigde onlangs aan om in 2025 minimaal vijftig volledig elektrisch aangedreven modellen in serieproductie op de markt te brengen. Voor veel autofabrikanten is de batterij de achilleshiel, door de druk op grondstoffen, de wereldwijde productiecapaciteit en de wat elektrisch rijden betreft oververhitte markt in China.

Aangezien productie in Europa nog ver weg lijkt, heeft het Volkswagen-concern alvast partners gezocht in Azië. Naast SKI (foto), dat gaat leveren voor de VS en deels Europa, zijn dat LG Chem en Samsung voor toeleveringen in Europa en CATL voor de Chinese markt. De contracten die Volkswagen heeft gesloten, betekenen voor de Aziatische fabrikanten een enorme opdracht (150 GWh per jaar): ze beslaan de capaciteit van vier complete mega accufabrieken.

 

Tags: , , , , , ,

24 uursstaking bij Stern…Export occasions op hoogste…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties