fbpx
bekeken: 1163 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,75)

Volkswagen-zaken in VS, niet in Duitsland

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 5 januari 2017, 14:46

Leestijd: < 1 minuut

De rechtszaak over het rommelen met de software van dieselauto’s tegen Volkswagen en die tegen voormalig CEO Winterkorn zullen niet in Duitsland worden uitgevochten, ondanks de lobby van Volkswagen daartoe.

De online consumentenorganisatie Myright, had bij de rechtbank van Braunschweig, een zaak tegen Volkswagen aangespannen. Doel was dat VW, net als in de VS is afgesproken, auto’s terugkoopt waarvan vaststaat dat zij over sjoemelsoftware beschikken en wel tegen de 2015-catalogusprijs. In de VS is deze deal al gemaakt en dat betreft 500.000 auto’s.

In Duitsland wilde Volkswagen dit voorkomen en heeft daarbij steun gekregen van het KBA, de Duitse transportautoriteit: die heeft bepaald dat een consument het moet accepteren als een auto door Volkswagen met nieuwe software en het vervagen van bepaalde onderdelen wel voldoet aan de emissie-eisen.

De juristen claimden dat het KBA niet bevoegd is om een dergelijke afspraak over de hoofden van de consument heen te maken. Myright spande de zaak namens één individuele consument aan, en stelt dat een uitspraak in positieve zin – het verplicht terugkopen van de auto – dan voor alle Volkswagenmodelen geldt die voorzien van de beruchte sjoemelsoftware, Dan gaat het om miljoen auto’s. Het is VW er overigens alles aangelegen om dit jaar de hele dieselaffaire af te wikkelen.

Tags: , , , , , ,

Ford en Toyota willen…Daan Bijsterbosch versterkt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties