fbpx
bekeken: 1859 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Volvo Cars beperkt topsnelheid alle modellen

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 4 maart 2019, 13:59

Leestijd: < 1 minuut

Volvo Cars beperkt vanaf 2020 de topsnelheid van alle modellen tot 180 km/u. De koerswijziging zendt volgens het management van de autofabrikant “een duidelijk signaal uit over de gevaren van te hard rijden.”

In zijn strategisch plan ‘Vision 2020’ stelt de voertuigproducent dat vanaf 2020 niemand meer in een nieuwe Volvo om het leven mag komen of zwaargewond raken als gevolg van een verkeersongeval. Deze ambitie valt volgens de autobouwer niet met technologie alleen te realiseren. De bestuurder is immers af te leiden (smartphone), rijdt wellicht te hard en kan voor vertrek alcohol en drugs hebben gebruikt.

Remedie

Cijfers van het Amerikaanse ministerie van verkeersveiligheid wijzen uit dat 25 procent van alle  verkeersdoden in de VS in 2017 het gevolg was van te hard rijden. “Ook al is een snelheidslimiet geen absolute remedie, het is de moeite waard als we er ook maar één leven mee redden”, zegt Håkan Samuelsson, president en chief executive van Volvo.

Naast de geplande snelheidsbeperking onderzoekt Volvo ook hoe een combinatie van slimme snelheidscontrole en technologie voor geo-fencing de snelheid in de buurt van scholen en ziekenhuizen zou kunnen beperken. De Zweedse fabrikant zegt een discussie te willen opstarten over de vraag of autofabrikanten het recht of zelfs de plicht hebben om technologie te leveren die het gedrag van de bestuurder beïnvloedt. Tijdens een evenement in Gotenburg presenteert Volvo op 20 maart nieuwe ideeën op dit vlak.

Tags: , , , ,

Stern Mobility partner…Occasionverkoop februari 4%…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Roel Hindriks: 4 maart 2019 om 19:26

Volvo verdient alle lof voor dit besluit; naast veiligheid wordt hiermee de behoefte aan overtollig motorvermogen teruggebracht en dat heeft zuiniger auto’s tot gevolg. Ik hoop (en verwacht) dat ze dit ook voor EV’s gaan doen; met minder vermogen nodig kan hetzelfde accupakket grotere afstanden binnen bereik brengen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties