fbpx
bekeken: 594 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Volvo en Geely bundelen krachten

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 8 oktober 2019, 14:41

Leestijd: < 1 minuut

Volvo Cars gaat met moederbedrijf Geely de productie van verbrandingsmotoren samenvoegen tot een afzonderlijke activiteit. Op die manier moet een nieuwe, wereldwijd opererende onderneming ontstaan voor de ontwikkeling van toekomstige verbrandingsmotoren en hybride aandrijflijnen.

De nieuwe onderneming maakt voor Volvo de weg vrij om zich te richten op de ontwikkeling van volledig elektrische auto’s. Volvo verwacht voor midden jaren twintig dat de helft van zijn wereldwijde verkopen volledig elektrische auto’s betreft. De andere helft moet dan hybride zijn, uitgerust met een motor van de nieuwe onderneming.

Geely

Voor Geely betekent de nieuwe onderneming dat het technologisch hoogwaardige verbrandingsmotoren en hybride aandrijflijnen kan toepassen voor de merken Geely, Proton, Lotus, LEVC en Lynk. De nieuwe onderneming kan bovendien dienen als toeleverancier aan derde partijen, waardoor nieuwe groeimogelijkheden ontstaan.

Werkgelegenheid

De voorgestelde nieuwe onderneming zou werk moeten bieden aan zo’n drieduizend werknemers van Volvo en vijfduizend van Geely.

Tags: , , ,

Wagenpark groeit harderMening over elektrisch rijden…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties