fbpx
bekeken: 928 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Volvo: levenslang garantie onderdelen

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 8 juli 2020, 09:55

Leestijd: < 1 minuut

Volvo lanceert in Duitsland een levenslange garantie op vervangen originele onderdelen. De fabrikant mikt op klanten die zekerheid zoeken en dure reparaties willen voorkomen.

Hoger doel van de garantie is de business in de werkplaats aan te jagen. De nieuwe service is van kracht op voorwaarde dat de klant fabrieksoriginele onderdelen gebruikt en de inbouw toevertrouwt aan een dealer van het merk. Er geldt geen kilometerlimiet of maximale voertuigleeftijd, mits het onderhoud voorheen plaatsvond binnen het Volvo-netwerk. Wél uitgesloten zijn mankementen als gevolg van reguliere slijtage en ontoereikende voertuigverzorging. De garantie omvat niet alleen het onderdeel maar ook de montage ervan. De Nederlandse importeur laat weten volgende maand eenzelfde dienst te gaan aanbieden.

Zekerheid

Volvo Duitsland zegt met zijn initiatief eventuele angst bij klanten voor hogere reparatiekosten te willen wegnemen. De garantie moet eigenaren de zekerheid bieden dat dezelfde reparatie niet nogmaals op de factuur komt te staan. Daarnaast hoopt de autobouwer op meer klantentrouw en omzet voor zijn dealervestigingen. Bij onze oosterburen heeft Volvo 315 dealerlocaties. Sinds 2015 levert de merkorganisatie er tot drie keer per dag vervangingsonderdelen aan haar contractpartners. Bij gepland onderhoud gebeurt de uitlevering de nacht ervoor. (foto: Volvo Cars)

Tags: , , ,

Geleide diagnose met PicoScopeCBS: vertrouwen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties