fbpx
bekeken: 1116 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Volvo roept 37.000 diesels terug

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 22 juli 2019, 10:07

Leestijd: < 1 minuut

Omdat het kunststof inlaatspruitstuk in uitzonderlijke gevallen kan vlam vatten, roept Volvo in Nederland 37.000 auto’s terug. Het betreft volgens de importeur een preventieve terugroepactie: daadwerkelijk heeft de situatie zich nog niet voorgedaan.

Wat de ingreep precies voor de werkplaats gaat inhouden, kan een woordvoerder van Volvo Cars Nederland nog niet aangeven. “We weten wat het probleem is, maar nog niet hoe de maatregel eruit gaat zien.” De terugroepmodellen zijn onder meer de V40, V60, V70, S80, XC60 en XC90 uit de afgelopen vijf bouwjaren. Door de koppeling van chassisnummer met kenteken zijn ook eigenaren van import-exemplaren traceerbaar.

De maatregel heeft betrekking op auto’s met een 4-cilinder diesel, geproduceerd in de periode 2014-2019. Eigenaren worden per brief geïnformeerd over de recall. Bij oplichtende indicatielampjes op het dashboard, een haperende motor, een vreemde geur of plots gebrek aan vermogen wordt geadviseerd contact op te nemen met hun autobedrijf. Wereldwijd moet Volvo ruim een half miljoen voertuigen terugroepen.

Tags: , ,

BMW vervangt topman al na vier…Snellere droogtijd blanke lak…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties