bekeken: 716 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Volvo’s in Europa waarschuwen elkaar

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 15 april 2019, 12:33

Leestijd: < 1 minuut

Door middel van een cloud-netwerk kunnen Volvo-modellen in Europa hun bestuurders waarschuwen voor bijvoorbeeld slipgevaar of andere risico’s. Deze systemen Hazard Light Alert en Slippery Road Alert behoren vanaf modeljaar 2020 tot de standaarduitrusting.

“Door real-time verkeersinformatie te delen kunnen ongelukken worden voorkomen”, aldus Malin Ekholm, directeur van het Volvo Cars Safety Centre. “Volvo-rijders dragen zo direct bij aan het veiliger maken van wegen, terwijl ze ook profiteren van vroegtijdige waarschuwingen voor mogelijk gevaarlijke omstandigheden.”

Cloud-diensten

Slippery Road Alert gebruikt data van rijassistentiesystemen om slipgevaar te signaleren. Als er sprake is van een glad weggedeelte wordt achteropkomend verkeer tijdig gewaarschuwd. Hazard Light Alert stuurt een signaal naar alle nabije Volvo-modellen die met de cloud-dienst zijn verbonden zodra in het voertuig de alarmlichten inschakelen. De bestuurders krijgen zo tijdig een waarschuwing zodat een potentieel ongeluk kan worden voorkomen. Dit is volgens de fabrikant handig in blinde bochten of in heuvelachtig landschap.

Verkeersveiligheid

Met de uitrol van deze functies nodigt Volvo de auto-industrie uit om ook geanonimiseerde gegevens over verkeersveiligheid tussen automerken te delen, met het oog op betere verkeersveiligheid. Hoe meer auto’s verbonden zijn, des te groter de invloed van deze technologie wordt. Sinds 2018 hebben Volvo Cars en Volvo Trucks data gedeeld in Zweden en Noorwegen om bestuurders te waarschuwen op nabije gevaren.

Tags: , , , , ,

Krachtenbundeling inspectie…Nieuwe deelnemers…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties