bekeken: 1641 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Voor bandenbranche geldt nu code blauw

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 11 december 2017, 17:12

Leestijd: < 1 minuut

Het viel te verwachten en het gebeurde dan ook: calculerende automobilisten die wachten op de eerste sneeuwvlok hebben de bandenbranche een flinke piek in de werkplaats bezorgd.

kwikfit-winterbandAlom melden bedrijven topdrukte in retail en montage. Zoals bij Greve Banden, waar de office manager van dit fullservice bandenbedrijf in De Lier laat weten dat eigenaar Wilco Greve “het momenteel erg druk heeft”. Het parkeerterrein staat vol met mensen die nog even snel winterbanden willen. “En dat bevelen wij alleen maar aan. Maar misschien vóór de sneeuw valt?” Directeur Daan Hogendoorn van Profile Car & Tyreservice spreekt van “een gekkenhuis.” Bij Kwikfit vergelijkbare bewoordingen. Sinds afgelopen vrijdag staat de telefoon roodgloeiend in de vestigingen. Ook de webshop heeft nog nooit zo veel bezoekers gehad als in de afgelopen 24 uur.

Winterbanden

Bij Kwikfit hebben de meeste zakelijke rijders al in oktober en november de winterbanden laten monteren. Ook steeds meer particulieren maken tijdig een afspraak. Van de automobilisten die hun winterbanden opslaan bij Kwikfit, heeft inmiddels bijna negentig procent gewisseld.

Toch is er ook nog een grote groep automobilisten die wacht tot het laatste moment, alvorens zich te melden voor een bandenwissel. Martin Post, algemeen directeur van Kwikfit Nederland: “Sinds afgelopen vrijdag is het bij ons ‘code blauw’, oftewel alle verloven zijn ingetrokken tot nader order.” Overigens blijkt uit de verkoopcijfers van de afgelopen 24 uur dat bij Kwikfit de vraag naar winterbanden twee keer zo groot is als de vraag naar de vierseizoenenband.

Tags: , ,

Samenwerking Focwa Schade en…Beschuldigingen aan Van Mossel…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties