fbpx
bekeken: 488 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Voorspellen van ongevallen

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 25 augustus 2020, 15:09

Leestijd: < 1 minuut

Een consortium, onder leiding van Ford, is bezig een techniek te ontwikkelen die op basis van gegevens uit connected voertuigen helpt te voorspellen wanneer een ongeval kan plaatsvinden, om dit vervolgens te voorkomen.

De tool maakt gebruik van data uit connected voertuigen, slimme sensoren langs de weg en gegevens van lokale autoriteiten om waarschijnlijke locaties voor een ongeval in kaart te kunnen brengen. De tool zou steden kunnen helpen preventief op te treden bij wegen en kruispunten die de grootste risico’s voor weggebruikers vormen.

Verkeersveiligheid

Ford werkt voor de zogenoemde Data-Driven Road Safety Tool samen met partners waaronder de Oxfordshire County Council, sensorenspecialist Vivacity Labs en Britse wetenschappers. Het doel is een instrument te ontwikkelen waarvan uiteindelijk steden en weggebruikers over de hele wereld van kunnen profiteren.

Projectleider Jon Scott van Ford: “Binnenkort zal elke nieuwe auto een connected auto zijn en we zien dit als een kans om verkeersincidenten te verminderen en op een significante manier levens te redden. Door samen te werken met toonaangevende innovators, experts en academici – en met de steun van Innovate UK – geloven we echt dat we de mobiliteit van miljoenen mensen over de hele wereld kunnen helpen verbeteren.”

Patrick Bunnik nieuwe CEO…Nissan benoemt Lars Ekering…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties