fbpx
bekeken: 1085 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Vrooam sluit ook Lantinga aan op ict-systeem

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 1 juli 2020, 08:47

Leestijd: 2 minuten

Grossiersvereniging Vrooam heeft opnieuw een lid aangesloten op zijn ict-systeem. Deze keer gaat het om Lantinga Automotive, met vestigingen in Emmen, Stadskanaal en Winschoten.

Wij zijn enthousiast en blij dat nu ook Lantinga Automotive met zijn drie vestigingen  dagelijks werken met het Vrooam ERP-platform, in combinatie met de  Vrooam-grossierswebshop voor het dealer- en universele garagebedrijf”, vertelt Michel Chaudron, bestuurslid van Vrooam met ict in zijn portefeuille.

“Helaas hebben wij door de coronacrisis tijdverlies opgelopen in de uitrol van ons systeem bij de leden, onder andere omdat wij niet op locatie mochten werken. Gelukkig hebben we een deel van de trainingen online kunnen doen en hebben we de extra tijd kunnen gebruiken om een perfect werkende koppeling met de boekhoudsoftware Exact Online tot stand te brengen. Met name de vooruitstrevende rol die Exact inneemt in de zakelijke dienstverlening en de constante ontwikkeling van Exact passen helemaal in de visie van Vrooam. Wij zijn klaar voor de toekomst!”

Overgang

Ook Paul en Bert Lantinga zijn enthousiast  over het nieuwe systeem. “Natuurlijk is een overgang van een bestaand ERP-systeem naar een compleet nieuw systeem spannend en loop je in het begin tegen verschillende zaken aan die je anders of wellicht niet had kunnen voorzien, maar deze zaken zijn inmiddels door het ict-team op een professionele wijze opgepakt. Daardoor kunnen we met een gerust hart op vakantie”, vertelt Paul Lantinga met een knipoog.

Met name de nieuwe Vrooam-webshop voor klanten zorgt voor enthousiasme. “Monteurs vinden veranderingen vaak niet fijn. Daarom is het uitleggen waarom we zijn overgestapt in deze fase erg belangrijk. De eerste dag zaten wij nagenoeg op hetzelfde aantal online orders als met de vorige webshop, dus dat komt wel goed. Daarnaast staat er veel meer informatie in de shop en kunnen wij nu ook switchen tussen de voorraden van de verschillende filialen, iets wat in ons oude ERP-systeem niet of nauwelijks mogelijk was. Ook de softwarekoppelingen met nagenoeg alle GMS-pakketten is een extra en groot voordeel voor de gebruikers.”

VRM Automotive

Bij de aansluiting van Lantinga introduceert Vrooam tevens een eigen merklabel: VRM Automotive. Michel Chaudron: “Bij alle leden zien we dat ze allemaal nog een paar accutypes of wat vloeistoffen verkopen tegen scherpe prijzen. Die aantallen gaan we als Vrooam-groep binnenkort bundelen, wat ons bij de leveranciers schaalvoordelen oplevert die wij richting het garagebedrijf kunnen vertalen in een nog scherpere prijs. Wij kiezen daarbij bewust uitsluitend voor producten van A-kwaliteit. Uiteraard zullen de verschillende VRM Automotive-producten, zodra op voorraad, direct in de Vrooam-webshop te bestellen zijn.”

LKQ België gaat…Universele autobedrijf terug…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties