bekeken: 4809 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)

VW introduceert aftermarket dongel

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 6 juli 2018, 11:23

Leestijd: < 1 minuut

Voor alle Volkswagen-modellen in Europa vanaf modeljaar 2008 introduceert Volkswagen per direct een aftermarket dongel.

De Dataplug, zoals Volkswagen de dongel zelf noemt, is voor alle dealers als accessoire vanaf vandaag, 6 juli, te bestellen. Voorlopig is de Dataplug alleen in Duitsland verkrijgbaar, maar andere landen zullen volgen. De adviesverkoopprijs is 39,50 euro.

App

Tegelijk met de Dataplug introduceert Volkswagen een nieuwe app voor Android en iOS, die de bestuurder met zijn auto en het dealerbedrijf verbindt. Volkswagen AG stelt dat meer dan tien miljoen Volkwagen op korte termijn al connected kunnen worden. Op die manier denkt VW voor haar Europese dealernetwerken een deel van de aan het universele autobedrijf verloren werkplaatsomzet terug te winnen.

Tags: , , ,

Nieuw magazine over…Wouter van Kesteren directeur…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Roel Hindriks: 7 juli 2018 om 22:37

Als er één onderwerp, is dat branche-brede aandacht verdient is het wel de data-beheersing. Voor je het weet hebben alle vooruitstrevende automerken hun eigen dongel en zijn de auto- en leasebranche “volgers op afstand”. Bovendien is niet duidelijk hoe fabrikanten de gegevens (welke en welk format) delen met de leasemaatschappijen (eigenaars van veel auto’s) en dat geldt ook voor dealers.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties