bekeken: 971 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

VW Leasing mag Autobeheer en XLEasy kopen

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 27 juli 2018, 14:31

Leestijd: < 1 minuut

De voorgenomen overname van Autobeheer en XLEasy door Volkswagen Leasing krijgt het groene licht van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De deal tussen de Autohaas Groep en Dealerholding PGA Nederland staat volgens de kartelwaakhond mededinging op de Nederlandse markt (of een deel ervan) niet in de weg.

xleasy-deal-imageblanco1527593958De voorgenomen transactie werd begin deze maand gemeld, omdat ze valt onder het concentratietoezicht. De ACM zegt dat een vergunning niet nodig is. Evenmin is er reden om aan te nemen dat de vrije concurrentie in het geding is. XLEasy opereerde als universele leasemaatschappij en dochteronderneming binnen de Autohaas Groep.

Jamacad

Ook de overname door PGA van Jamacad Apeldoorn, Diecar Vastgoed en Benzicar stuit niet op mededingsbezwaren. De ACM was op 9 juli jl. gevraagd om toestemming. PGA Nederland houdt zich bezig met verkoop van diverse automerken: Peugeot, Renault, Hyundai, BMW, Mini, Honda, Volkswagen, Audi, Citroën, DS en Dacia. Daarnaast zijn er een groothandel in auto-accessoires en aanverwante diensten in het ‘gebonden kanaal’, autoschadeherstel, import van gebruikte auto’s en autolease.

Jamacad Apeldoorn (beter bekend als Autohaas) kent vestigingen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen, met de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda, en daarnaast schadeherstel (Schadecentrum Apeldoorn). Diecar Vastgoed is actief in beheer van het bij Autohaas in gebruik zijnde vastgoed. Benzicar ten slotte verhuurt het perceel dat grenst aan de Autohaas-locatie in Apeldoorn als brandstofverkooppunt aan BP.

Tags: , , , , , ,

Onrust in de showroom door…Duitse schadehersteller mag…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties