bekeken: 1116 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

VW-managers waarschuwden voor dieselgate

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 6 augustus 2018, 11:31

Leestijd: 1 minuut

Binnen het Volkswagen-concern klonken vóór het uitbreken van dieselgate al waarschuwingen dat de manipulatie van emissiewaarden uit de hand begon te lopen.

Het waren juristen, controllers en motorontwikkelaars die sinds juli bij herhaling aan de bel trokken. Ze drongen aan op een crisisstrategie, nog voordat de Amerikaanse autoriteiten kwamen met hun onthulling (18 september 2015).

Dieselgate

Na onderzoek door Duitse media zou nu het openbaar ministerie in Braunschweig zijn gestoten op documenten van die strekking. Het gaat onder meer om interne e-mails. Zoals deze aan een huisjurist, met de opmerking dat Volkswagen “elke geloofwaardigheid bij de Amerikaanse autoriteiten heeft verloren.” Een hoge manager dringt in de zomer van 2015 aan op intern onderzoek en bijpraten van aandeelhouders. Verder meldt een jurist dat hij de bestuursleden persoonlijk had willen informeren over dieselgate maar niet aan het woord was gekomen.

Verrassing

Tot de groep ingewijden behoorde volgens de mediapublicaties destijds ook toenmalig topman Winterkorn. Dat de pogingen om achter de schermen met de VS-milieuoverheden een deal te sluiten mislukten – en juist uitmondden in een officiële bekendmaking – zou voor de VW-leiding een volledige verrassing en een “schokkende ervaring” zijn geweest. Die stellingname naar de buitenwacht was mede ingegeven door tactiek, met het oog op mogelijke financiële claims afkomstig van niet-geïnformeerde aandeelhouders.

Tags: , , , , ,

Autofabrikanten op tilt door…Bied klant reden om connected…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties