bekeken: 601 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

VW ontwikkelt prototype autonome laadrobot

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 27 december 2019, 11:00

Leestijd: < 1 minuut

Volkswagen heeft een prototype van een autonome laadrobot ontwikkeld. De mobiele machine kan zelfstandig naar geparkeerde elektrische auto’s rijden om ze ter plekke op te laden. Daarmee zou in de nabije toekomst het zoeken naar een laadpunt voorbij kunnen zijn.

Met het prototype brengt Volkswagen het laadpunt naar de auto in plaats van andersom. Bovendien kan een parkeergarage zonder ingewikkelde en kostbare maatregelen snelle en efficiënte laadservice bieden. Zodra de robot een seintje krijgt, via een app of V2X-communicatie, rijdt hij met een mobiele powerbank naar de te laden auto.

Camera’s

De laadrobots zijn voorzien van camera’s, laserscanners en ultrasone sensoren. Ze stellen de robots in staat om de powerbanks volledig geautomatiseerd te koppelen aan het betreffende E-voertuig en zelfstandig door de garage te rijden. Nadat de auto is gekoppeld, rijdt de robot door naar volgende voertuigen om hetzelfde te doen. Geeft de powerbank aan klaar te zijn met laden, dan regelt de robot de ontkoppeling en zorgt hij dat de stroombron wordt volgeladen. Menselijk ingrijpen is niet nodig.

Volkswagen is medeoprichter van Ionity, het Europese netwerk van snellaadstations om lange afstanden te kunnen afleggen. Op termijn zou laden van een auto net zo makkelijk moeten zijn als het laden van een smartphone.

Tags: , , , , , , , ,

Ingewikkelde installatie in…Vestigingenafbouw stagneert…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties