fbpx
bekeken: 815 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

VW rekt interval op van 12 naar 24 maanden

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 6 december 2019, 09:16

Leestijd: < 1 minuut

Met de entree van de Golf 8 past Volkswagen zijn onderhoudsconcept aan. De service-interval gaat van 12 naar 24 maanden. Duitsland bijt de spits af, daarna volgen in de loop van 2020 de overige Europese landen.

Volgens Achim Schaible, bij de fabrikant verantwoordelijk voor After Sales & Dealer Network, maakt “de hoge kwaliteit van onze voertuigen” het mogelijk om van eens per jaar naar eens per twee jaar te gaan voor inspectie. “Als een van de weinige volumemerken nodigen we onze klanten minder vaak uit voor de werkplaats. Ook maken we ons onderhoudsconcept duidelijker.” De koerswijziging betreft alle VW-modellen, op alle afzetmarkten. Voor de nieuwe, elektrisch aangedreven ID-range geldt een eigen onderhoudsplan. Het wordt bekendgemaakt voorafgaand aan de daadwerkelijke levering.

Prijsgarantie

Het nieuwe format vervangt de klassieke verdeling tussen groot en klein onderhoud. Door te werken met inhoudelijk uniforme servicebeurten en opgerekte intervallen ontstaat volgens de fabrikant meer prijstransparantie. Dat zou leiden tot hogere klanttevredenheid. De tweejaarlijkse servicebeurt geldt niet in andere dan Europese markten, waar bijvoorbeeld hitte en stof de rij-omstandigheden zwaarder maken. Verder houdt Volkswagen vast aan de huidige maximale kilometrages tussen twee servicebeurten in.

Tags: , , , ,

PSA wil de grootste wordenVerkopen speed pedelecs +30…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties