bekeken: 664 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

VZR: 31% leaserijders kent autoregeling niet

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 6 mei 2020, 12:04

Leestijd: < 1 minuut

Bij minstens 31 procent van de zakelijke rijders is de autoregeling niet bekend of is die er helemaal niet. Dat stelt Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) op grond van een eigen peiling.

Over de autoregeling (het contract over gebruik van de auto van de zaak) is vaak veel discussie, met name bij uitdiensttreding. Een derde van de VZR-leden stelt blijkens de navraag precies te weten wat er in de autoregeling staat. Nog eens 36 procent zegt haar op hoofdlijnen te kennen. Tegenover deze 69 procent staat echter 9% leaserijders die de inhoud nauwelijks kennen. 5 procent heeft geen idee of er wel een autoregeling van toepassing is; 17 procent heeft geen regeling maar wel een auto van de zaak.

Verrassingen

Met name deze groep berijders loopt volgens de VZR een aanzienlijk risico bij discussies over de leaseauto. Voorzitter Jan van Delft: “Bij inleveren blijken regelmatig onplezierige verrassingen in de regeling te staan. Dit kan gaan over bijvoorbeeld schades, afkoopsommen en verplicht overnemen van de auto.” De autoregeling is onderdeel van het arbeidscontract, niet van het leasecontract, en is opgesteld tussen de werkgever en werknemer. Van Delft vindt dat er nog wel wat te verbeteren valt. “Autoregelingen zijn eerder opgesteld in het voordeel van de werkgever dan van de werknemer. Jaarlijks adviseren we honderden leden, alleen al over de soms exorbitante afkoopsommen die gevraagd worden bij uitdiensttreding.”

Blauwdruk

VZR adviseert werkgevers altijd een autoregeling op te stellen. Een blauwdruk staat op de site. Voor werknemers is een check beschikbaar om te kijken in hoeverre de bestaande autoregeling voldoet aan de gangbare norm.

Tags: , , ,

Bulktank Total bespaart ruimte…Maha koopt Duitse…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties