fbpx
bekeken: 3111 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)

Walker introduceert additief roetfilter

DOMEIN: Productnieuws

Geplaatst op: 14 juli 2017, 14:59

Leestijd: < 1 minuut

Walker heeft zijn assortiment uitgebreid met een roetfilteradditief. Het is ontwikkeld in samenwerking met het Franse Spheretech, dat al dertig jaar ervaring heeft met dieselproblematiek.

Met het additief kan het garagebedrijf preventief aan de slag tegen veelvoorkomende problemen met roetfilterregeneratie. De dubbele werking van de vloeistof maakt het volgens Walker mogelijk om vóór de verbranding de injectoren te reinigen en ná de verbranding een oxidatieproces in werking te stellen dat ook de turbo reinigt. Door toevoeging van het middel aan de brandstof zou roet sneller worden omgezet in CO2 en geen as achterlaten. Er is een grote flacon voor de jaarlijkse behandeling en een kleinere verpakking voor preventie.

Wetgeving

Overigens is sinds 1 juli de wetgeving voor roetfilters in Nederland aangescherpt. Er moet een werkend roetfilter onder de Euro V-diesel auto’s aanwezig zijn. Voorlopig geldt dat alleen voor auto’s vanaf 2011, omdat eerdere bouwjaren nogal wat problemen hadden en roetfilterverwijdering om die reden was toegestaan. Dit moet wel op het kenteken worden vermeld. De controle is bij de apk alleen nog visueel; later zal de regeling worden aangescherpt.

Tags: , , ,

Column Thijs de Baaij: op…Audi's toekomst ligt bij…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties