bekeken: 2429 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Wallbox of snellaadbon bij nieuwe Nissan Leaf

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 27 december 2017, 09:58

Leestijd: < 1 minuut

Om particulieren aan te moedigen een nieuwe Leaf te kopen, biedt Nissan hen naar keuze een wallbox voor thuis opladen of een snellaadtegoed bij Fastned ter waarde van 1.210 euro.

Sinds de onthulling van de tweede modelgeneratie, eerder dit jaar, zijn in de Benelux ruim vijftienhonderd pre-orders genoteerd voor de introductie-uitvoering. Nederland is na Noorwegen de nummer twee van Europa wat pre-orders betreft. In heel Europa staat de teller nu boven de tienduizend pre-orders. De levering begint in april, de productie in Sunderland is inmiddels van start gegaan. De vanaf-prijs (33.990 euro) is lager dan die van de eerste generatie in 2011.

e-Pedal

De opvolger heeft een NEDC-bereik van 378 kilometer. Daarnaast is de auto voorzien van het e-Pedal, zodat de berijder met één pedaal kan starten, wegrijden, remmen en stoppen. Nissan introduceert tevens Propilot (rij-ondersteuning) en Propilot Park (automatisch parkeren). Voor Nederlandse kopers geldt een bijtelling vanaf 46 euro per maand. De nieuwe Leaf borduurt voort op de 3,7 miljard elektrische kilometers van de 290.000 exemplaren van de eerste serie.

Wagenparkanalyse

Nissan heeft in Nederland het imago vooral een merk te zijn voor de particulier. De Leaf echter is méér op naam gesteld door leasemaatschappijen en -rijders, blijkt uit een recente wagenparkanalyse door Aftersales Magazine.

Tags: , ,

De spanning staat erop (deel…Volkswagen ontslaat…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties