bekeken: 875 x
Waardeer dit artikel:
15 votes, average: 2,93 out of 515 votes, average: 2,93 out of 515 votes, average: 2,93 out of 515 votes, average: 2,93 out of 515 votes, average: 2,93 out of 5
(2,93)
(Inloggen is vereist)

Weinig vertrouwen in elektromobiliteit

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 13 maart 2017, 14:27

Leestijd: 1 minuut

Blijkens een recente enquête door Dekra zien in Duitsland maar weinig mensen een elektrische auto zitten. Van de ruim veertienhonderd ondervraagden geeft weliswaar iets meer dan een kwart aan bij aanschaf van een andere auto ook een EV te overwegen, maar dat is alleen een papieren intentie.

Aan die geringe concrete kooplust doet stimulering (kooppremie, media-aandacht, marketing) voorlopig weinig af. Men blijft EV’s ‘te duur’ vinden, ‘onvoldoende actieradius’ hebben en ‘te weinig laadstations’ bieden. Drie kwart van de Duitsers die Dekra ondervroeg stoort zich bovendien aan ‘de te lange laadtijd’ en vindt dat er ‘te veel praktische nadelen’ kleven aan elektrische automobiliteit.

Anderzijds blijken de voordelen van elektrische aandrijving veel mensen duidelijk te zijn. De voordelen op het gebied van milieu en luchtkwaliteit in steden zijn voor de ondervraagden evident. Ook de rijeigenschappen, zoals de rust in het interieur, wordt in brede kring gewaardeerd. Voor slechts een op de vier Duitsers speelt als voordeel mee dat ze met een elektrische auto gratis kunnen parkeren en over de busbaan kunnen  rijden.

De Duitse regering stelt kopers van EV’s een premie tot vierduizend euro in het vooruitzicht en tien jaar ontheffing van wegenbelasting. Ruim vijftig procent van de mensen in de Dekra-peiling ervaart beide aspecten als aanschaf bevorderend, maar daar blijft het meestal bij. In 2016 verschenen in Duitsland 11,5 duizend nieuwe elektrische auto’s op de weg, slechts duizend meer dan in 2015.

Tags: , , ,

Van der Dong 'Kentekenloket…Intel koopt techniek…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties