12 vestigingen James, totaal nu 72

Garageformule James meldt de recente aansluiting van twaalf vestigingen. Daarmee komt de teller op 72, wat overigens volgens de organisatie dit jaar niet de eindstand zal zijn: er lopen meerdere gesprekken met andere potentiële deelnemers.

De jongste deelnemers zijn: Stuart (Elst), De Jong (Katwijk), Alex Soetekouw (Purmerend), Leo van der Wel (Bergschenhoek), Toon van Eijk (Bodegraven), Rombouts (Goirle), Van Winsum (Wapenveld),  Van Tilborg (Zaltbommel),  De Groot (Geesteren), Van Dijck (Hapert), Kleyweg (Den Hoorn) en Jawes (Ede).

Universele garage

Een van de recente toetreders is Leo van der Wel. Het bedrijf (foto) is dertig jaar dealer van Hyundai maar wordt vanaf 2020 specialist in dit merk. Met ingang van 1 juni profileert de onderneming zich als universele garage, zegt Maurice van der Wel (45) die het bedrijf van zijn vader voortzet. Vooruitlopend op de officiële signing heeft hij het pand voorzien van een James-vlag, -bebording en -uiting op het grote led-scherm langs de weg. De klanten worden door hem persoonlijk geïnformeerd over de toetreding. “Ik vertel ze liever zelf wat er verandert dan dat ze het via een brief van de importeur vernemen.”

Leasemarkt

Het team van Leo van der Wel bestaat uit negen medewerkers. Met het oog op de aankomende switch van merk- naar universeel kanaal is onlangs nieuwe garagesoftware en testapparatuur aangeschaft. De keus voor James is mede ingegeven door de sterke positie van deze formule op de leasemarkt. “Via een keten ben je een andere partij voor zulke grote spelers dan als individuele, lokaal opererende garage. Bovendien zijn ze actief in het particuliere segment en is het gewoon een positieve, enthousiaste club.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

 • 6 juni 2019 om 17:44
  Permalink

  Alle eigenaren en medewerkers van de nieuwe James vestigingen van harte welkom, ik zie er naar uit jullie zsm te ontmoeten. Mochten jullie nog vragen hebben, dan kunnen jullie contact opnemen met ons.
  Martin Westerhof & Gerrie Weijman
  Auto Jawes Ede
  Skoda, Subaru en James Autoservice

Reacties zijn gesloten.