Actuatoren Hella voor turbo’s Nissens

Het Deense Nissens en het Duitse Hella gaan een strategische samenwerking aan. Als gevolg daarvan zal Hella originele actuatoren leveren voor geselecteerde turbomodellen van Nissens die elektronische sturing vereisen.

Steffen B. Jensen, directeur van Nissens: “We zien dat in het topsegment voertuigen het vaakst zijn uitgerust met geavanceerde motoren met elektronisch geregelde turbochargers. Voor een optimale, soepele en betrouwbare werking van de motor moet de turbocompressor een nauwkeurig afgestemd uitlaatgasdebiet leveren, en de klanten hebben hoge verwachtingen op het gebied van diagnosemogelijkheden en regelstabiliteit. Daarom was het zo belangrijk voor Nissens om een partnerschap aan te gaan met de beste fabrikant binnen dit productgebied.”

“Kiezen voor een actuator van Hella betekent de hoogste precisie en bewezen betrouwbaarheid voor onze producten. We hadden geen betere partner kunnen vinden om onze turbochargers met elektronische actuatoren te vervaardigen. Het bedrijf beschikt over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van elektronica en is een toonaangevende Duitse OE-fabrikant. Een dergelijke combinatie is uniek en ons aanbod van turbochargers zal uniek zijn op de aftermarket”, voegt Jensen toe.

Kwaliteit

Ook Hella is verheugd over de samenwerking. Productmanager Michael Winding Hansen: “We geloven dat we samen met Nissens toegevoegde waarde kunnen creëren op de aftermarket. We hebben nauw samengewerkt met Nissens en hebben het volste vertrouwen in de kwaliteit die zij leveren en in hun methoden. Aangezien de turbo’s met elektronische actuatoren die zij produceren met ons logo zullen worden gemerkt, moeten hun kwaliteit en prestaties van het hoogste niveau zijn. Nauwkeurigheid bij het kalibreren is ook erg belangrijk, maar dankzij de vaardigheden van beide bedrijven kunnen we iets aanbieden wat de aftermarket nog nooit heeft gezien. We zijn verheugd met Nissens samen te werken aan deze oplossing.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *