ADAS-infoavonden bij Explora

Explora organiseert op 7, 8 en 9 mei informatieavonden over de rijhulpsystemen in moderne personenwagens en het kalibreren ervan.

Advanced Driver Assistance Systems kennen innovatieve functies, zoals de stuurhoeksensor, de elektronische stuurbekrachtiging en de elektronische stabiliteitscontrole. Welke effecten bijvoorbeeld wieluitlijning heeft op de juiste werking van ADAS wordt tijdens de informatieavonden uit de doeken gedaan.

Informatieavonden

Het programma (aanvang 19.30 uur, binnenkomst 19.00 uur) voorziet in een presentatie van de systemen, een demonstratie en een evaluatie. Inschrijven kan tot 24 april. Zit de voorkeursavond vol, dan zijn er twee andere opties. Plaats van handeling is de trainingsruimte van Explora in Ede (Maxwellstraat 4).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †