AllParts sluit nog zeven grossiers aan

Ook de GroupAuto-grossiers Jece (Raamsdonkveer), Bachaus (Brunssum), Van der Ploeg (Franeker), Cruuswaert (Spijkenisse), D’Uston en Allard (Den Haag), Teunis (Rijssen) en Autoplex (Zevenaar) treden toe tot het nieuwe netwerk van onafhankelijke grossiers, AllParts.

De nieuw aangesloten grossiers zullen de gezamenlijke huisstijl van AllParts gaan voeren op hun panden, bedrijfsauto’s en online. Volgens directeur Freek Blekxtoon van AllParts een logische keuze, omdat de grossiers van GroupAuto Nederland in gezamenlijkheid deze nieuwe grossiersformule zelf hebben vormgegeven. AllParts telt inmiddels 35 grossiers, met meer dan 40 vestigingen.

Onafhankelijk

De grossiersformule AllParts gaat uit van een coöperatief businessmodel waarvan de aangesloten leden zelf de inhoud bepalen, niet de leverancier. AllParts zet zich daarmee af tegen de grote onderdelendistributeurs die momenteel de dienst lijken uit te maken in de grossierswereld. Freek Blekxtoon: “Het lijkt momenteel kiezen of delen voor grossiers: òf het eigen coöperatieve model, of andermans franchise. De AllParts-grossiers kiezen nadrukkelijk voor regie over het assortiment, IT-oplossingen, eigen identiteit en eigen technische en garageformules. Niet geregisseerd door een concurrent dus.”

Eigen formule, geen franchise

“Van grossiers buiten ons eigen netwerk horen we wel dat ze het verstandig vinden om nergens een overeenkomst aan te gaan. Ze vergeten echter dat je dan weliswaar geen plichten hebt, maar ook geen rechten. De huidige markt, met twee grote partijen, vereist ons inziens een keuze. In je eentje ga je het niet meer redden. Het aanbod dat in dat geval resteert, is dan: een Precisium-contract tekenen bij Alliance, een Full Fource Partner-contract bij LKQ, of lid worden van onze zelfstandige grossiersgroep AllParts en medebepalen. In de eerste twee gevallen wordt de formule geheel ingevuld door de leverancier en zit je individueel vast aan een persoonlijke overeenkomst. Je wordt feitelijk wederverkoper. Bij AllParts hebben we een eigen gezamenlijk model waarin de grossiers zelf aan de macht zijn, via werkgroepen, het eigen bestuur, bestaande uit leden, en de algemene ledenvergadering die een onafhankelijke agenda heeft. Wij zijn echt een club, en dat is toch echt anders dan een franchise.”

AllParts verwacht de komende tijd nog verder te groeien, door aansluiting van grossiers uit het GroupAuto-netwerk, maar ook van daarbuiten.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3420 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.