Apk leidt naar python in dashboardkastje

De apk die eerste monteur Frank Tijhuis van Bosch Car Service-garage Wiefferink in Denekamp gisteren uitvoerde voor een Opel Corsa zal hem lang bijblijven. Bij het verwijderen van de radio en het dashboardkastje, nodig om defecte tellerverlichting te repareren, trof hij een anderhalve meter lange python aan.

Het dier bleek eigenlijk thuis te horen in het nabijgelegen natuurhistorisch museum Wonderryck in Denekamp. Daar maakt het deel uit van de collectie. De conservator van het museum, tevens eigenaar van de Corsa, liet na een telefoontje weten inderdaad al sinds zaterdag een python kwijt te zijn. Aanvankelijk dachten de drie collega-monteurs dat Tijhuis een grap maakte, maar eenmaal bij het voertuig drong de ernst van de situatie tot hen door. “De auto was netjes door de keuring gekomen, alleen die tellerverlichting moest ik nog even herstellen. Om er goed bij te kunnen, moest ik eerst een paar dingen losmaken. Of ik geschrokken ben? Ach, je kijkt er wel van op. Slecht geslapen heb ik er niet van, daar komt meer bij kijken.” De eigenaar van de python is vaste klant bij Wiefferink en heeft het reptiel gistermiddag direct opgehaald en teruggebracht naar het museum. Overigens in een andere auto, want de Corsa (bouwjaar 2006) was toen nog niet volledig klaar. Het voertuig wordt vanmiddag opgehaald.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †