Arnd Franz naar Mahle, Laroyia opvolger bij LKQ

Tijdens de wandelgangen in Frankfurt afgelopen week zong het bericht al rond: LKQ Europe-topman Arnd Franz zou teruggaan naar zijn oude werkgever Mahle. Nu is het bericht definitief bevestigd door LKQ, dat tevens diens opvolger bekend maakte: Varun Laroyia, de huidige Executive Vice President en Chief Financial Officer.

“Varun is de afgelopen vijf jaar een drijvende kracht en gepassioneerde veranderaar voor LKQ geweest”, aldus Dominick Zarcone, President en Chief Executive Officer. “Met zijn enorme leiderschap en kennis van het bedrijf en onze Europese markten ben ik blij dat Varun deze rol op zich neemt. Varun is mijn vertrouwde partner geweest bij de transformatie van LKQ. Hij heeft een enorme focus gelegd op ons programma voor operationele uitmuntendheid, het vaststellen van belangrijke prestatiemaatstaven en evaluaties, het drastisch verbeteren van onze werkkapitaalefficiëntie en cashflow, het rigoureus herzien van onze activiteitenportefeuille en het doordacht aansturen van beslissingen over kapitaalallocatie. Deze ervaring en zijn strategische visie zullen een cruciale rol spelen om LKQ Europe naar een nog hoger niveau van succes te tillen. Belangrijk is dat deze leiderschapsovergang plaatsvindt op een moment dat de Europese activiteiten op koers liggen om hun operationele en financiële langetermijndoelstellingen te realiseren.”

Laroyia blikt alvast vooruit op zijn plannen: “Mijn prioriteiten zijn het verdiepen van onze concurrentiepositie, het bedrijf sneller laten groeien dan de markt, de winstdynamiek voortzetten en vrije cashflow genereren.” CFO Rick Galloway zal de oude positie van Laroyia gaan invullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.