Arnoud Wilson wint monteursverkiezing Nissan

Arnoud Wilson van dealer Arend Nissan Utrecht is de winnaar van de Nederlandse finale van NISTEC (Nissan International Service Technical Contest). Hij gaat in september naar de Europese NISTEC-finale in Parijs.

Wilson wint behalve de Nederlandse kampioenstitel ook nog een deelnameplaats in de Europese NISTEC finale die in september in Parijs wordt gehouden. Zijn reactie was veelzeggend: “De vorige keer dat ik meedeed aan de Nederlandse finale heb ik niet gewonnen. Nu was ik er wéér bij en heb ik op de juiste manier revanche genomen. Het is geweldig mooi dat ik nu naar de Europese NISTEC-finale mag.” Achter Arnoud Wilson eindigden Dion Boomaars van Nissan-dealer Leendert van den Born Roosendaal en Danny Vos van Nissan-dealer Auto Sturm Middelburg en op de respectievelijk tweede en derde plaats.

Tien finalisten

De overige deelnemers aan de Nederlandse NISTEC-finale, behalve Arnoud Wilson, Dion Boomaars en Danny Vos, waren Artwie van Herpen van Autobedrijf Jos van Boxtel in Oss, Oscar Koenders van Auto Herwers Doetinchem, Daniel Meijer van Boerhof in Groningen, Ton Reumerman van Autobedrijf Van Leijden in Alphen aan den Rijn, Edwin van Wijk van Autobedrijf Cas Lamens in Berkel en Rodenrijs, Bart Steegs van Autobedrijf Roothans in Leende en Ramazan Toker van Autobedrijf Lesscher in Hengelo.

Vijf opdrachten

De tien Nederlandse finalisten moesten diverse diagnoses stellen en problemen oplossen zoals het opsporen van storingen in het motor management systeem, mechanische motorstoringen, een mechanische controle van een CVT transmissie, een elektrische meting op de elektromotor van een Nissan LEAF en een vraag met betrekking tot het aircosysteem. Alle opdrachten zijn gebaseerd op het huidige leerplan en de nieuwe trainingen die door Nissan Academy zijn ontwikkeld.

Voorrondes

In Nederland namen meer dan honderd technici deel aan de voorrondes van de NISTEC-competitie. Zij kregen online een aantal technische cases voorgelegd, die ze naar eigen inzicht moesten oplossen. De tien beste technici streden bij Innovam in Nieuwegein met een aantal praktijktests. De praktijktests zijn nauwkeurig door een vakjury beoordeeld.