Met Autologic BMW servicehistorie bijwerken

De service-reset van de BMW-modellen uit de F- en G-series en G-series (de interne modelcodes) zijn nu ook met een Autologic tester naar het managementsysteem van de auto weg te schrijven. De fabrikant claimt dit als eerste van de grote diagnosefabrikanten te kunnen (buiten de fabriekstester om uiteraard).

De nieuwe functionaliteit om met de tester de elektronische servicerecords (ESR) bij te werken geldt voor de modellen Autologic Blue Box, Assist Plus en Drive Pro (met geldige licenties).

Pass-thru

Het bijwerken van de Condition Based Service van door het universele kanaal verloopt traditioneel via de pass-thru-omgeving. Ook als de auto bij verschillende bedrijven in onderhoud is geweest (en ze het online rapport hebben bijgehouden) is dat dan daar terug te vinden. Via de genoemde Autologic-modellen kan het dankzij de nieuwe software-update ook vanuit de tester.

bmw-autologic-tabel

Meer updates

Behalve deze mogelijkheden voor BMW, bevat de nieuwste Autologic-software nog meer updates. Updates en uitbreidingen zijn er onder andere voor BMW, Land Rover, Volkswagen, Audi, Skoda, Seat en Mercedes-Benz. De nieuwe software is bijgewerkt naar de nieuwste programmeer- en codering-protocollen en zijn er nieuwe test-, activatie- en resetfuncties voor nieuwe autotypes toegevoegd. Autologic wordt in Nederland vertegenwoordigd door Diagnoses.