Berner: 40 miljoen centraal magazijn Kerkrade

Berner heeft de eerste paal geslagen voor zijn nieuwe centraal magazijn in Kerkrade. Doel is Benelux-klanten en (in de nabije toekomst) het Rijn-Roergebied nog dezelfde dag te kunnen leveren.

Deze regio in aangrenzend Duitsland omvat tien miljoen inwoners en meer dan zestigduizend  bedrijven. Tegen de circa vijftig genodigden zei Christian Berner (ceo Berner Group) dat de mogelijkheid om binnen 24 uur te kunnen beleveren “een beslissende concurrentiefactor in tijden van digitalisering wordt.”

Strategie

Het concern wil een supersnel, Europees logistiek netwerk opbouwen voor 25 Europese landen. De bouwactiviteiten voor het distributiecentrum in Kerkrade markeren de eerste stap naar een logistieke strategie voor de lange termijn in heel Europa. Ook bij Berner Oostenrijk en dochteronderneming BTI (Duitsland) wordt een miljoenenbedrag geïnvesteerd in de infrastructuur van de vernieuwde magazijnlogistiek. Berner onderzocht ook de verbouwings- en uitbreidingsmogelijkheden van het huidige hoofdkantoor in Landgraaf. Uiteindelijk viel de keus op een nieuw gebouw, aan de Steenbergstaat in Kerkrade.

Laadstations

Het nieuwe logistieke centrum wordt, met zijn 24 laadstations voor vrachtwagens, opgewaardeerd tot een centraal magazijn voor de hele Berner Group. Het aantal voorradige artikelen zal daarbij stijgen van momenteel 18.000 naar 25.000 op termijn. Het terrein beslaat 60.000 vierkante meter. Het bebouwde oppervlak voor de opslag van producten is 25.000 vierkante meter, waarbij een uitbreiding naar 40.000 vierkante meter tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast komt er 1.700 vierkante meter kantoorruimte voor de ruim 100 medewerkers van het Nederlandse hoofdkantoor. Het nieuwe logistieke centrum in Kerkrade moet uiterlijk in het najaar van 2020 in bedrijf gaan. Het investeringsbedrag voor de bouw bedraagt tientallen miljoenen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †