Bonusprogramma Continental voor garagist

Continental is bezig met de ontwikkeling van een bonusprogramma voor autobedrijven. Trouwe kopers van Continental-producten ontvangen straks punten waarmee ze kunnen sparen voor artikelen. Maar ook – en vooral – voor betaalde opleidingen van de technologiefabrikant.

Het op Automechanika Frankfurt gepresenteerde programma draagt de werktitel ‘More Continental’. De aftrap staat gepland voor medio 2019 in Duitsland, waarna successievelijk andere Europese landen hun opwachting maken. Het sparen van bonuspunten gebeurt per smartphone en een app, die momenteel in ontwikkeling is. Klanten kunnen straks behalve op bonuspunten ook rekenen op bijvoorbeeld inbouwformatie over hun zojuist gescande producten – van remschijven tot aandrijfriemen.

Productgroepen

De beurs was ook de aftrap van een vijftal nieuwe c.q. uitgebreide productgroepen waarmee Continental zijn positie op de vervangingsmarkt hoopt te versterken. Achtereenvolgens ruitenwissers, filters, accu’s, turboladers en remschijven maakten hun opwachting. De negentien typen voor start- en start-stoptoepassing worden afgenomen van een fabrikant uit Zuid-Afrika. Die levert zowel de AGM als EFB (negen varianten) als de gewone lood-zuurbatterijen. De diesel-, olie-, interieur- en luchtfilters komen van UFI, als uitvloeisel van een strategische samenwerking die begin dit jaar met de Italianen werd aangegaan. De filters zijn vanaf 2019 beschikbaar, onder meer in de Benelux. Op de beurs onthulde Continental verder een aftermarket turbolader voor Ford-motoren. Meerdere varianten zullen de komende tijd volgen. Ook de remschijffamilie heeft toevoegingen ondergaan; deze herfst volgen er nog voor Mercedes (zoals het gepatenteerde, tweedelige OE remschijfconcept).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †