Bosch: ADAS-kalibratie 2.0

Een jaar na de introductie op EquipAuto komt Bosch met een verbeterde versie van de DAS 3000. Nauwkeurigheid, snelheid en gebruiksgemak bij ADAS-kalibratie zijn volgens de fabrikant op een hoger plan gebracht.

Zo beschikt de nieuwe software over ‘bird view’. De gebruiker ziet in een virtuele weergave hoe hij de DAS 3000 moet verplaatsen naar de gewenste positie. Ook wordt automatisch een protocol opgeslagen, als bewijs dat de kalibratie is verricht volgens de fabrieksvoorschriften. 

Dit PDF-bestand kan geprint worden met alle relevante gegevens: voertuigkenteken, datum en tijdstip, type sensor dat gekalibreerd werd (camera/radar) en de details met betrekking tot het positioneren. 

Verder bevat de nieuwe software 2-staps camerakalibratie, zoals die voor sommige voertuigen vereist is. Het bord wordt dan op twee verschillende afstanden ten opzichte van het voertuig geplaatst. 

Met de nieuwe DAS kan de monteur deze kalibratie nu in één workflow doorvoeren. Volgens Bosch resulteert dat in vijftig procent tijdwinst. Beide voertuigposities worden samengevat weergegeven op het kalibratieprotocol. In het rijtje vernieuwingen past ook het nieuw type wielklem, voor snellere en eenvoudigere montage.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2696 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *