Bosch stelt werkplaats van de toekomst voor

Met een stand die eruitziet als een Bosch Car Service-werkplaats is Bosch nadrukkelijk aanwezig op Equip Auto.

We doen een greep uit de nieuwe producten die Bosch hier toont. Na de introductie van de KTS 560 en KTS 590, met een op ethernet gebaseerde interface, presenteert Bosch de KTS 350. Dit toestel is een handige all-in-one tester voor diagnose, foutopsporing, reparatie en onderhoud. Het mobiele toestel heeft een 10 inch touchscreen en geïntegreerde software.

Aircoservice

Voor aircoservice zijn er de ACS 764 en ACS 863 voor het nieuwe R-1234yf koudemiddel. De ACS 863 onderscheidt zich van de ACS 763 door de aanwezigheid van een geïntegreerde koudemiddelanalyzer. De ACS 763 en ACS 863 zullen vanaf 2018 in de Benelux op de markt zijn.

Kalibreren

Naast de reeds bestaande DAS 1000 kalibratieapparatuur voor rijhulpsystemen van voertuigen uit de Volkswagen-groep, biedt Bosch nu ook een SCT 415 uitbreidingsset voor de kalibratie van frontcamera’s van andere voertuigfabrikanten.

Bandenslijtage

Dankzij een nieuw TTM-systeem (Tire Tread Measurement) van Bosch is het voortaan mogelijk om de slijtage van de banden te meten terwijl ze over het meetsysteem rollen. Slechts een paar seconden later wordt het slijtageniveau van alle vier de banden weergegeven.

Uitlijnen

Wielen uitlijnen gaat snel met de twee hoge resolutie CCD-camera’s in het meetsysteem van de FWA 6720. De FWA 6720 komt eind 2017 op de markt in de Benelux.

Connected repair

Door alle Bosch-equipment in de werkplaats met elkaar te verbinden volstaat het om de kentekenplaat of het voertuigidentificatienummer (VIN) eenmalig in te geven om het voertuig op elke werkpost te identificeren. De werkopdrachten kunnen daarna worden ingegeven en verstuurd naar de geconnecteerde apparaten voor uitvoering van de service. Deze werkopdrachten zijn binnen enkele seconden beschikbaar op de verschillende apparaten.

Remvloeistof

Met de universele remvloeistoffen ENV4 en de versie met de allerbeste karakteristieken qua prestaties, de ENV6, heeft Bosch een oplossing voor alle moderne remsystemen. Deze nieuwe remvloeistoffen verlengen de onderhoudsintervallen aanzienlijk.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3836 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters