Bovag: ‘Poetsbedrijven komen naar ons’

De meeste Focwa-poetsbedrijven stappen naar verwachting van Bovag de komende tijd over naar de Bovag-afdeling Autowas- en Poetsbedrijven. De aanname is gebaseerd op contacten die er zijn geweest met nagenoeg alle 42 Focwa-autopoetsleden.

De voorbereiding op de ‘verhuizing’ is in volle gang. Zo is op 26 september Susanne Wolffenbuttel tijdens de Algemene Ledenvergadering gekozen als nieuw bestuurslid met specialisme autopoetsen. Wolffenbuttel is oud-bestuurslid Focwa Autopoetsbedrijven. Voorts heeft de Bovag-afdeling een commissie ingericht die zich, onder leiding van Wolffenbuttel, bezighoudt met de integratie van de poetsbedrijven binnen de afdeling.

Gezamenlijke lobby

Bovag zegt dat ‘poetsen’ en wassen’ steeds meer naar elkaar toegroeien. Daarnaast zou uit de markt de vraag zijn gekomen dit specialisme centraal in Bunnik onder te brengen. Argumenten daarvoor zijn de extra kracht van een gezamenlijke lobby en de grotendeels overlappende belangen. Ook de meerwaarde van het Bovag-merk richting consument is een argument. Op het jaarcongres van Bovag Autowas- en Poetsbedrijven heeft voorzitter Mark de Graaf toegezegd dat de ex-Focwabedrijven een prominente rol krijgen binnen de afdeling.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †