Bovag steekt Stern hart onder de riem

Na de bekendmaking van de 24 uursstaking bij Stern in Amsterdam zitten de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de motorvoertuigen- en tweewielerbedrijven nog altijd in een impasse.

Namens Bovag kan woordvoerder Paul de Waal bevestigen dat er bij Stern gestaakt wordt. “We gaan altijd wel even kijken bij de bedrijven waar gestaakt wordt. Ook om de ondernemer een hart onder de riem te steken.”

Spin

Dat het zo ver heeft moeten komen dat er in het autobedrijf gestaakt wordt, spijt ook Bovag. “We vinden het gewoon jammer en ook lastig dat de bonden kennelijk hebben vastgesteld dat we uitgepraat zijn. We hebben een duidelijke geste gedaan, die door de bonden gewoon genegeerd en ook verkeerd gespind wordt. We zouden te laat zijn geweest met een reactie op hun ultimatum, terwijl we ruim voor het verstrijken daarvan een opening hebben geboden. We willen ook graag verder praten. Niets is in beton gegoten.” Hoe moet dit nu verder? “We zijn ons aan het beraden welke wegen we nog kunnen bewandelen, waar nog ruimte zit, ook in overleg met onze leden. We sluiten nog niets uit.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters