Brandgevaar: Mazda NL roept 456 auto’s terug

Als onderdeel van een wereldwijde terugroepactie moeten in Nederland 456 Mazda’s terug naar de dealer. In het systeem om remenergie terug te winnen kan als gevolg van een softwarefout brand ontstaan.

De importeur roept de MX-5 op (198 stuks), de CX-3 (129) en de Mazda 2 (129). De uitvoering zal in de loop van deze maand beginnen; de exacte startdatum van de recall is nog niet bekend. In totaal ontbiedt de fabrikant 104.600 voertuigen naar de werkplaats. Ruim tien procent ervan heeft betrekking op Duitse eigenaren. Het manco in een gelijkstroomomvormer kwam aan het licht nadat een Duits vakblad erover had bericht. Oververhitting van het onderdeel zou in het ergste geval kunnen leiden tot brand, erkent een woordvoerder van de fabrikant. De werkplaatstechnici zullen de betreffende voertuigen voorzien van een andere omvormer en daarnaast een update van de software.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †