Carglass vraagt leveranciers uitstel betaling

In een brief aan zijn leveranciers en partners vraagt Carglass Nederland akkoord te gaan met uitstel van betaling tot 1 juli, nu de vraag naar herstel van autoruiten in korte tijd sterk is teruggelopen.

“Het is onvermijdelijk dat de vraag nog verder zal dalen, doordat het aantal gereden kilometers drastisch zal teruglopen”, schrijft directeur Finance & IT Henk van Tongeren. Carglass Nederland gaat uit van drie maanden met stevige impact op de omzet. Het hoopt over vijf tot zes maanden terug te keren op “normaal handelsniveau”, maar heeft daar wel de “onmiddellijke support” van zijn zakenpartners voor nodig. “Ik verzeker u tot betaling over te gaan zodra de situatie zich herstelt”, aldus Van Tongeren. Ook in personele zin zullen stevige ingrepen onvermijdelijk zijn. Moederbedrijf Belron vraagt zijn teams wereldwijd om “moeilijke beslissingen te nemen” ten aanzien van de medewerkers. “Gelukkig zijn de maatregelen van de overheid in Nederland op dit vlak sterk”, schrijft Van Tongeren. In ons land zouden vooralsnog geen ontslagen zijn aangekondigd als gevolg van de omzetuitval, meldt zojuist een woordvoerder.

Dialoog

In aanvulling op de eind maart uitgestuurde brief spreekt Carglass desgevraagd van “een dialoog. We hebben nadrukkelijk niet gekozen om betalingstermijnen eenzijdig op te rekken, omdat we ook begrijpen dat onze leveranciers plotseling geconfronteerd worden met een crisissituatie en elk bedrijf een andere impact hiervan ervaart.” Inmiddels zou met het merendeel van de leveranciers persoonlijk zijn gesproken (telefonisch) naar aanleiding van de brief. “Met hen zijn we tot een oplossing gekomen die werkbaar is voor beide partijen. Het is in niemands belang dat een leverancier door ons verzoek in de problemen komt.” In de schriftelijke toelichting stelt Carglass dat zijn verzoek op veel begrip kan rekenen bij de leveranciers.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *