Checklist remmen Meyle voor werkplaats

Om de werkplaats in staat te stellen een hoog niveau remmenservice te bieden, heeft producent Meyle een stap-voor-stap-checklist ontwikkeld.

Aan de hand van deze handleiding kan de technicus alle belangrijke stappen nalopen die nodig zijn om het remsysteem op peil te houden. De eigenaar of berijder van het voertuig krijgt de 21 stappen tellende lijst ter inzage. Dat is inclusief een indicatie van de onderdelen die eventueel gerepareerd/vervangen moeten worden.

Remprestatie

Ook de eventuele negatieve invloed op de remprestatie wordt ermee in kaart gebracht. Dat is een veilige gedachte voor zowel de garage als degene die na afloop achter het stuur plaatsneemt, redeneert Meyle: ook al is het de tiende klus van die dag, de checklist zorgt dat  de monteur geen enkele relevante stap overslaat.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †