Defensie bestelt 515 G-klasse Mercedessen

Na meer dan twintig jaar dienst te hebben gedaan wordt een groot deel van de G-Klasse Mercedessen van Defensie in Nederland vervangen door de qua concept identieke, maar technologisch doorontwikkelde Mercedes-Benz G-Klasse 300 CDI. De in totaal 515 voertuigen worden door Mercedes-Benz Cars Nederland geleverd in de periode 2021-2023.

De Nederlandse Luchtmobiele Brigade kan de als ‘12kN AASLT’ aangeduide voertuigen (1200 kilogram laadvermogen Air Assault) als interne of externe vracht met de Chinook CH-47-helikopters exact droppen op de plaats waar ze worden ingezet. In een tweede tranche kunnen tot 2028 nog eens 550 auto’s worden besteld.

Onderhoud

De reikwijdte van deze beslissing wordt duidelijk wanneer men bedenkt dat bij een gebruiksperiode die kan oplopen tot twintig jaar, de service voor deze auto’s tot in de tweede helft van deze eeuw is gegarandeerd. “Voor de Nederlandse dealerorganisatie betekent dit het begin van vele jaren service, onderhoud en reparatie van deze voertuigen”, aldus Niels Kowollik namens Mercedes-Benz Nederland.

Productie

Hoewel Mercedes-Benz hoofdaannemer is, zijn Nederlandse bedrijven, waaronder de VDL Groep, nauw betrokken bij de ontwikkeling en productie van de terreinwagens. Hierdoor is tevens een aanzienlijk deel van de ontwikkeling en implementatie van het concept naar de Nederlandse arbeidsmarkt gebracht. “Wij zijn bijzonder vereerd dat met deze order de samenwerking met een vooraanstaande onderneming als Mercedes-Benz en haar moederbedrijf Daimler verder zal worden geïntensiveerd”, stelt directeur Theo Toussaint van VDL Groep. “Deze werkzaamheden, die goed zijn voor de werkgelegenheid in Nederland, passen naadloos in het brede spectrum van onze toeleveractiviteiten.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Van Tim de Jong zijn er nog 34 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Tim de Jong