Via cloud en tablet naar werkplaats

Diagnose is het thema van het nieuwste nummer van Aftersales Magazine. Hierin presenteren we de resultaten van een enquête onder onze lezers naar het gebruik van pass thru, het inloggen bij de autofabrikant om bijvoorbeeld software-updates binnen te halen. Daaruit blijkt onder meer dat de mogelijkheden daarvan nog weinig benut worden.

Software-updates gebeuren steeds vaker over the air. Met de huidige technologie en aanstaande 5G-netwerken is dat ook steeds beter te doen. Hoofdredacteur Jos Veldhuisen gaat dieper in op wat een en ander voor het autobedrijf betekent. Diagnoseklussen worden voor het autobedrijf steeds complexer. Met name comfortsystemen zorgen voor hoofdbrekens. TC Autotechniek profileert zich als partner van het autobedrijf en kan op allerlei gebieden op afstand behulpzaam zijn bij het stellen van de juiste diagnose.

Overige onderwerpen

In de rubriek Werkplaatspraktijk vertellen vader en zoon Rijnders over hun universele autobedrijf in Renswoude. Een persreis met Bridgestone was bedoeld om de nieuwe winterband Blizzak LM005 te presenteren. In de wandelgangen ging het gesprek vooral over de overname van Tomtom Telematics door Bridgestone en transformatie van Bridgestone van bandenfabrikant naar mobiliteitsprovider. En Mercedes-Benz toont in zijn laboratorium in Stuttgart hoe uitstootcertificering plaatsvindt conform de mondiale WLTP-eisen. Deze onderwerpen, en meer, leest u in nummer 3 van Aftersales Magazine, dat vrijdag 22 maart verschijnt. Leest u ons magazine liever op smartphone of tablet, download dan de app Aftersales in Google Play of Appstore.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters