DiagnosES exclusief importeur NL Autologic

DiagnosES is de nieuwe exclusieve importeur van Autologic voertuig-diagnoseapparatuur in Nederland. Het gaat daarbij om de verkoop, aftersales en technische ondersteuning van hard- en software.

In de voorbije vijftien jaar is Autologic op de Nederlandse markt door wisselende partijen vertegenwoordigd. Meest recent verliep de distributie vanuit België, met support vanuit de bakermat Engeland. “Dat model is niet ideaal gebleken”, zegt directeur Erik Streurman van DiagnosES. “We spreken hier best een mondje Engels, maar een direct aanspreekpunt in eigen land werkt toch een stuk vertrouwder en makkelijker.”

Opus Group

Autologic is merkspecifieke diagnoseapparatuur en heeft nagenoeg dezelfde functies als OEM-equipment bij merkgebonden autobedrijven. In 2017 werd de onderneming overgenomen door het Zweedse technologiebedrijf Opus Group, wereldwijde leverancier van bijvoorbeeld onder andere Opus én Autocom. “We leveren in Nederland onder andere Autocom en Opus diagnoseapparatuur. Zodoende kenden we elkaar al”, zegt Streurman. “Sinds de overname heeft Autologic organisatorische wijzigingen doorgevoerd, waardoor veel bereikt is. Toen bekend werd dat Opus ging investeren in Autologic, hebben we een aantal gesprekken gevoerd. Daar is dit nieuwe importeurschap uit ontstaan.”

Ondersteuning

Autologic en DiagnosES hebben inmiddels alle Nederlandse Autologic-klanten geïnformeerd. Dit jaar worden alle werkplaatsen die het merk gebruiken bezocht. “Tegelijkertijd staan we klaar voor ondersteuning en met onderdelen en updates voor zowel de Autologic AssistPlus als de BlueBox tester.” DiagnosES levert en ondersteunt onder andere Autocom, Autologic, Jaltest, Mech5, Foxwell, Opus en Revive motorreiniger.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †