Diagnosetool mega macs 66 nu mega macs 77

Hella Gutmann Solutions komt met de opvolger van zijn voertuigdiagnosetester mega macs 66. Het nieuwe topmodel heet mega macs 77 en biedt volgens de fabrikant de gebruiker meer efficiency in de werkplaats.

mega-macs-77-2-002Enkele eigenschappen zijn het grotere (15 in plaats van 12 inch) full HD touch screen, het draadloos opladen in het docking station en de interactieve gekleurde schema’s. Verder leest en interpreteert de nieuwe tool dankzij een jongere generatie processor op hoge snelheid foutcodes en zijn er geleide metingen mee te verrichten met de multimeter/oscilloscoop. Ook zaken als pass-thru-diagnose, interactieve bedradingsschema’s en reparatiehandleidingen behoren tot de basisuitrusting.

Intuïtief

De mega macs 77 kent volgens de fabrikant een intuïtieve bediening, duidelijk gedocumenteerde procedures en metingen. Daardoor zou ook een nieuwkomer op het gebied van diagnose er eenvoudig mee aan de slag kunnen. De instellingen op de multimeter/oscilloscoop en het tonen van de nominale waarden en signalen verlopen automatisch. Dankzij diverse interfaces is het apparaat bovendien geschikt voor toekomstige add-ons, wat een lange levensduur ten goede komt.

Autotechnica

Op het event Innovision is de mega macs 77 op 15 januari in Duitsland officieel gepresenteerd aan Hella-relaties. De eerste gelegenheid voor monteurs in de Benelux om kennis te maken met de nieuwkomer is de vakbeurs Autotechnica in Brussel (25 t/m 28 maart a.s.). Vanaf dan start ook de verkoop. Tijdens de komende Autoprof Gorinchem is Hella volgende week weliswaar aanwezig, maar is de focus gericht op het remmenassortiment van Hella/Pagid.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †